Budownictwo wczoraj i dzis : Dom rodzinny i rodzinny / DCA

Dzięki uprzejmości DCA Głównym wyzwaniem dla DCA (Design Crew for Architecture) w ich propozycji dla domu rodzinnego i dziecięcego, położonego w Saint Julien en Genevois we Francji, była wynikowa zwartość z ścisłego stosunku pomiędzy powierzchnią planowaną do wybudowania a powierzchnia do zabudowy dozwolona przepisami.
Pomimo bardzo ograniczonej liczby, dążyli oni do doskonałej jakości przestrzeni, jednocześnie wzbudzając hojność, aby stworzyć projekt, który zmierza w kierunku spójnej miejskiej charakterystyki.
Więcej zdjęć i opis architekta po przerwie.
Głównym zagrożeniem w budowie nowego budynku jest przemoc, jaką może ono wiązać się z krajobrazem.
Jest to zwiększone ryzyko dla obiektów publicznych, biorąc pod uwagę stawkę, którą reprezentują pod względem wizerunku i reprezentacji.
W rezultacie nasza propozycja potwierdza silną wolę wzięcia pod uwagę obchodzenia się sfery publicznej jako warunku wstępnego architektonicznego wyrazu samego budynku.
Dzięki uprzejmości DCA Nasza propozycja miała zostać umieszczona w dzielnicy, w której budynki miały różne rozmiary.
Wiele stylów, wiele razy: była to strona hybrydowa i nieustrukturyzowana, składająca się głównie z rodzimej architektury krajowej.
Ten projekt działa jako próba stworzenia obiektu publicznego pomimo niekorzystnego stosunku masy i dążenia do spójnych cech miejskich z szacunku dla przyszłości jego sąsiedztwa.
Dzięki uprzejmości DCA, jednym z głównych celów tego projektu było zarządzanie i stworzenie wysokiej jakości publicznego poziomu gruntu pomimo nieodłącznej gęstości tej operacji.
Budynek nie służy jako znak za monumentalizmem, ale zajmuje swoje miejsce dzięki pustce, którą generuje.
Pomimo dychotomii pomiędzy obszarem, w którym można budować fabułę, a potrzebami klienta, odrzuciliśmy hiper-kompaktowość.
Ten nowy obiekt nie może i nie może się wyłączyć z reszty miasta.
Dzięki uprzejmości DCA The Family and Childhood House zwalnia ziemię dzięki wielkiemu wspornikowi.
W rezultacie budynek jest otwarty na miasto, a jednocześnie wita mieszkańców.
Ponieważ bryły są uporządkowane i minimalistycznie zaprojektowane, wymagają spokojnej atmosfery i sprawnego narzucenia budynku w jego otoczeniu.
Ich trzeźwość jest ich siłą: bez bezużytecznych gestów, więc budynek staje się oczywisty.
Dzięki uprzejmości DCA Ten Dom Rodzinny i Dzieciństwo zamierza być patriarchą: mądry, pełen szacunku i szanowany.
Zwiększając prostotę jakości wolumetrycznej budynku, obróbka elewacji sprawia, że budynek wygląda jak abstrakcyjny monolit.
Naprzemienne białe szkło Emalit i szkło lustrzane, otoczenie budynku jest niezwykle wrażliwe na jego otoczenie.
Budynek jest również obiektem wrażliwym na światło.
Jego percepcja zmienia się w świetle dziennym dzięki nieskończonym efektom odbicia.
Dzięki uprzejmości DCA Architect: Załoga DCA / Design dla architektury Lokalizacja: Saint Julien en Genevois, Francja Partner odpowiedzialny za: Nicolas Chausson, Jiaoyang Huang Renderowanie: Romain Ghomari Typ: Zaproszony Data Konkursu: Październik 2010 Status: Druga Nagroda Klient: Miasto Saint Julien pl Genevois Rozmiar: 3.600m.
Koszt: 6 800 000.
Program: 2 ośrodki dziennej opieki z 45 kołyskami, centrum opieki nad matkami i niemowlętami, centrum rozwoju wczesnego dzieciństwa.
[więcej w: drzwi do kabiny prysznicowej, Bramy Automatyka, podesty magazynowe ]

Powiązane tematy z artykułem: Bramy Automatyka drzwi do kabiny prysznicowej podesty magazynowe