Budownictwo i architektura : Instalacja jasnego ekranu

Dzięki uprzejmości Grey Architecture Light Screen to instalacja site specific zlokalizowana w gaju orzechowym w Parku Stanowym Fort Benjamin Harrison w Indianapolis.
Proponowany projekt był finalistą.
Great Ideas.
konkurs sponsorowany przez Arts Council of Indianapolis, i opiera się na instalacji architektonicznej poprzednio ukończonej przez uczestnika w Halifax w Nowej Szkocji w 2006 roku.
Lekki żagiel (wybrane zdjęcia, które również znajdują się tutaj).
Więcej o tej instalacji po przerwie.
Architekci: Timothy Gray of Grey Architecture z Kurt West, Melli Hoppe Lokalizacja: Walnut Grove, Ft.
Benjamin Harrison State Park, Indianapolis, Indiana Design Team / Collaborators: Timothy Gray, Kurt West, Melli Hoppe (Light Screen); Timothy Gray, Lina Ali, Kirsten Bremmer, Andrew Cranford; Guy Fimmers; Kwiecień Hiebert; Luc Johnston; Lauren Macaulay; Michelle Poon; Adam Read; Lauren Staples, FreeLAB 2006 (Light Sail) Model i wizualizacje: Kurt West Zdjęcia: Timothy Gray, Ken Cam, Guy Fimmers, Luc Johnston The Walnut Grove to magiczne miejsce.
Wysokie, cienkie drzewa orzecha włoskiego, które zostały zasadzone na dziesięć stóp na dziesięć stóp siatki lat temu, mają potężną przestrzenną, jak również potężną duchową obecność.
Dzięki uprzejmości Grey Architecture Light Screen, delikatnie włożony w gaj, składa się z pola dziewięćdziesięciu dwóch.
x 4.
paraboliczne dyfuzory światła fluorescencyjnego obsługiwane przez lekką stalową ramę.
Każdy indywidualny ekran w polu może obracać się niezależnie, a wybrane ekrany można również ręcznie manipulować.
Światło może zarówno filtrować i być wyświetlane na ekranach, tworząc świetny taniec światła na polu dyfuzorów.
Dzięki szarej architekturze Wstawiony na przekątnej w przeciwieństwie do formalnej siatki gaju orzechowego, Ekran Jasności ujawnia się i pośredniczy między sztywną geometrią płaszczyzny podłoża a naturalną nieregularnością baldachimu powyżej.
Ekran rejestruje ruch bryzy, a także zapewnia punkt odniesienia, który ujawnia jakość światła podczas kaskadowania przez czaszy.
Wstawienie ekranu jako punktu odniesienia wzmacnia świadomość i uznanie naturalnej kondycji gaju.
Dzięki uprzejmości Gray Architecture We współpracy z grupą taneczną Susurrus wykonano choreografię na miejscu, aby zaznaczyć zarówno instalację, jak i usunięcie pracy.
Dodatki ułatwiające ruchy wykonawców na ekranie i przez ekrany oraz dodatki w celu dostosowania projekcji do ekranu zostaną dodane do pracy raz na miejscu, a będą bezpośrednim rezultatem wykonania.
Te dodatki pozostaną na miejscu po zakończeniu występu, fizycznie rejestrując pamięć wydarzenia, a jednocześnie wzbogacając i komplikując pracę.
Dzięki szarej architekturze, podobnie jak każda przemyślana praca architektury, Light Screen dąży do ujawnienia i zareagowania na szczególne okoliczności miejsca, a jednocześnie kwestionuje granice między dyscyplinami.
Dzięki uprzejmości Szarej Architektury dzięki uprzejmości Szarej Architektury dzięki uprzejmości Szarej Architektury
[hasła pokrewne: drzwi wewnętrzne DRE, drzwi wewnętrzne, Depaletyzatory ]

Powiązane tematy z artykułem: Depaletyzatory drzwi wewnętrzne drzwi wewnętrzne DRE